Morjesta ja nuhaiset terkut vaan täältä Hollannista!
Tai siis tarkemmin ottaen Alankomaista. Ja kun erittelemään lähtee niin Nijmegenistä, Amsterdamista 1,5h junamatkan päästä löytyvästä suht pienestä kaupungista. Ja vieläku vähä tarkentaa niin oon siis täällä vaihto-opiskelemassa tammikuun lopulle saakka. :)

Täällä oon semmonen kolmisen viikkoa vierähtänyt nyt (hulluaa ku aika menee nopeeta) ja oon päässy jo kotoutumaan tänne mukavasti. Aattelinki raapustella tänne näin blogin muodossa pintaraapasulla mun kuulumisista, joilla kiinnostaa ni lukekaa ihmeessä ja joilla ei kiinnosta ni lukekaa silti. tai jättäkää lukematta. haha. :D

Tänne oli helppo tulla, kun asunto ja koulupaikka oli tietty ennalta hoidettu. Asun nyt opiskelija-asuntolassa, tämmöisessä lähiössä ja tässä alueella asuu todella paljon muitakin vaihto-opiskelijoita. Mulla on täällä pieni huone, jossa on oma suihku. Muuten jaan keittiön ja vessat 8:n kämppiksen kanssa. Näistä 8:sta 2 on hollantilaista, muuten kaikki ollaan muista maista kotoisin. Australiassa ollessani oon asunut hostelleissa joissa oon jakanut huoneenki monen ihmisen kanssa, niin jotenkin tulee verrattua mielessä tätä asumistyyliä siihen. Ja siihen verrattuna tämä on aika luksusta suorastaan ku on tilaa omalle yksityisyydelle :D Kyllähän tällätavalla asuessa saa olla myös hieman joustava, kun kaikilla ei ole esim. samat siisteyskäsitykset tai hiljaisuuskäsitykset mutta minä kyllä onnekseni sopeudun oikeinkin hyvin tähän. Mutta ihanaa tässä on se, että tässä ihan lähellä asuu paljon uusia hyviä kavereita! Ei kyllä tarvi täällä pelätä että jäis yksin, kun kuitenkin kokoajan löytyy seuraa.
IMG-20150829-WA0010.jpg
tää mun kerrostalo on melkein joen rannalla, tämmöset lenkkipolut on siis mulla käytössä täällä!:)

20150829_130056_resized.jpg
tossa kuva mun huoneesta.:)
20150913_161326_resized.jpg

siinä mun kämppiksiä joista kaks puuttuu! ja arvoitus: etsi minut kuvasta! ratkaisu: en ole kuvassa.

Tosta asumisesta pakko sanoo sen verran, että nyt osaan kyllä olla tyytyväisempi Suomen kämppätarjontaan!! Täällä on nimittäin ihmisillä (etenki tässä kaupungissa) todella vaikea ellei jopa mahdotonta löytää omia asuntoja, niitä ei kertakaikkiaan ole tarjolla tai sitten vuokrat ovat niin pilvissä ettei siihen ole varaa. Tämä on sen verran tiheästi asuttu maa että sen takia näin.. Sen takia ihmiset asuu enemmän asuntoloissa tai sitten tulevat kouluun jostai tunnin tai kahden tunnin matkan päästä.

Eka viikolla meillä oli introduction-viikko, jossa oli kaikki sosiaali -ja terveysalan uudet vaihto-opiskelijat meidän koulusta. Meidät toivotettiin kyllä kivasti tervetulleeksi ja ekat päivät täytty kaikenlaisesta ohjelmasta, toisiimme tutustumisesta, kouluun ja sen antamiin palveluihin tutustumisesta, kaupunkiin tutustumisesta ja ihan yleisestä lärpätyksestä mm. vaihto-opiskelusta ja sen sellasta. Meille oli järjestetty myös illanviettoa kuten keilailtaa ja pubi-iltaa. Oli kyllä mukava aloitusviikko ja alusta asti tuliki sellanen fiilis että täällä kyllä tulee viihtymään. Oli kyllä tosi helppo tutustua uusiin ihmisiin ja minä oon ainaki ihan mielissään tällasissa uusissa tilanteissa, ku kaikki on uutta!Kokoajan niin paljo menoa ja meininkiä ku vaan haluaa! Alkuinnostus nousee!!

Ja sittehä se laskee ihan sammaa vauhtia ku se on sinne noussukki. ei kantsi nuolasta ennenku tipahtaa..... eli nythän täällä on ihan %)&4052%"****....kyllä se suomalainen pessinismin kultaiset sanat oli niin oikeessa ku olla ja voi siitä että ei kannata lähteä tai kokeilla mitää uutta ku kaikki on kuitenka aina p*skaa. paitsi kusi. :D haha no ei vaaaaaan!!!

eli siis mukavaahan täällä on edelleen hehheh! ja tämä tuntuu niinku ois kotona.arkihan se tietysti tulee jokapaikassa vastaan mutta ainaki tähän asti on tuntunu että täällä on hyvä olla ja viihtyy varmasti =) ei siis kulttuurishokkia oo kyllä todellakaan tullu, ku tämä on niin länsimainen kulttuuri.ihmiset on aika samantyylisiä näin yleisesti ottaen ku Suomessa, paitsi että ilmapiiri muuten nyt tuntuu olevan paljo avoimempaa! ehkä kirjottelen omasta näkemyksestä tän asian tiimoilta myöhemmin ku paljon kuitenkin tulee kiinnitettyä huomiota tämmösiin asioihin.:)

Mutta joo. Täällä kulkee ihmiset todella paljon pyörillä paikasta toiseen, Alankomaat onki ihan kuuluisa pyöräilystä! Täällä on tosi tasaista jokapaikassa ni se on varmasti yks syistä miksi se on niin yleistä täällä. Minäki ostin pyörän ihan ensimmäisinä päivinä, en oo omistanu pyörää vuosiin niin olihan se mukava pitkästä aikaa pyöräillä! Eikä tarvi tuhlata rahaa sit bussiin. Täällä on pyöräilijöille omat kaistat ja liikennevalot melkeen jokapaikassa. Kouluun tästä ajelee varmaa 20 minsassa ja keskustaan menee ehkä vähä kauemmin. Toki mun pyörällä saattaa kestää vielä kauempaa ku se ei oo mikää maailman paras pyörä! Muttaku etteenpäin pääsee nii sehän se on tärkeintä=) Monesti tuntuu kun kiireisimpinä aikoina pyöräilee (eli sis kun ihmisillä loppuu/alkaa työt/koulu) että pyöräruuhkat on isommat ku autoilijoiden ruuhkat! Ja monesti voi olla jopa vaikeuksia löytää pyörälle parkkia. Sitä ei myöskää saa parkkeerata mihin vaan.

IMG-20150903-WA0016.jpg
tässä esimerkkikuva pyöräkaistasta.isommilla teillä ne on vielä leveempiä.pahoittelut en osaa kääntää kuvaa oikein päin mutta toisaalta ihan hyvää hyötyvenyttelyä niskoilla kun katsoo tätä! kiittäkää mua vähentyneestä niskasärystä!

IMG-20150901-WA0001.jpg


tässä todiste siitä että mulla on oma pyörä! :D

Mun mielestä tää pyöräilykulttuuri on ihan mielettömän hyvä monin puolin! Se pitää ihmiset fyysisesti aktiivisena ja se säästää luontoa ym ym ym! Muutenki tuntuu että täällä panostetaan liikuntapuoleen tosi paljon. Esimerkiksi täällä on opiskelijoille oma todella suuri liikuntakeskus. Siellä voi harrastaa yli 70 erilaista urheilulajia. Se on halpa opiskelijoille, muistaakseni n.10€/kk. Me vaihto-opiskelijat saatiin se ilmaiseksi meidän koululta. Aionkin ottaa siitä haasteen ja pitää itteni aktiivisena täällä! Sain myös just kuulla että ne järjestäis ratsastustaki siellä eikä sekää maksais mitää extraa..nyt on myöskin sika hyvä mahis mulla kokeilla uusia harrastuksia joita en muuten ihan menis koklailee=) Täällähän alko pörrätä semmonen flunssapöpö joka heitti mut sängynpohjalle jo viime viikonlopuksi...meidän luokasta on kokoajan joku pois ja tuntuu et tää pöpö ei lähe sitte kulumallakaa pois! turhauttavaa!!! niin saan nyt hetkisen odotella että pääsen taas kunnolla jalkeilleni.

Niin ja koulun käynnistä sen verran vielä että koulun käynti sujuu oikeen lepposasti täällä! Tuntus suhteellisen rento kurssi olevan tämä missä olen. Sen pääpaino on aikalailla itsensä kehittämisessä ja omien ajatusmallien yms tunnistamisessa niin luulen että tää on oiva paikka suorittaa tämä kurssi ulkomailla:) ulkomailla asuminen ja "pois kotiympyröistä" oleminen avaa muutenki usein näkökulmia asioihin. Meillä on tosi mukava luokka, noin puolet on hollantilaisii ja puolet sitte meitä muita.kolme muuta suomalaistaki meidän luokassa on, eli ei tuu ihan pissa housuun jos ei englannin kieli suju hehe :D niin ja englanniksi opiskelu ei oo kyllä tuottanut mitää sen kummempia ongelmia, johtunee myös siitä että kaikki meidän kurssilla opettajineen päivineen puhuu englantia toisena kielenä.eli kieli on suht yksinkertaista!luulisin ainaki että se helpottaa perässä pysymistä.:)

niin tossa nyt aikalailla kuulumisia!ehin jo suomessaki piipahtaa tässä välissä viikko takaperin, häiden ja nimiäisten takia! sekin muistutti että parin tunnin lentomatkan päässä ollaan helsingistä että lähellähän sitä ollaan. ja tästä on helppo matkustella muihinki euroopan maihin ihan vaan junallaki.Suunnitelmissa onki käyä kattelee näitä muitanki euroopan maita nyt tässä vaihdon aikana!Saksaan tästä on iteasiassa vaan 20min bussimatka =)

20150905_120730_resized.jpg

moremore!! kuvassa kanssani itse lelettäjä <3

nii ja kirjottelin vaan hyvistä asioista ni aloin jo miettiä että onkohan mulla ollu täällä vielä senkummempia ongelmia. ainaki kerran ku ostin maidon sijasta piimää (tuhannen lidl ku ihan samalainen punanen maitopurkki oli ku suomessaki ja luki jotai melkeä siinä sivussa ni kai sitä jo viisaampiki ihminen olettaa sen sisältävän täysmaitoa) nii eli itkuhan siinä meinasi päästä. ja sitte monesti pitää kaupassa metsästää jotai tiettyjä juttuja ku ei aina oo tuoteselosteita englanniksi.tai sitte joutua kysymään muilta ihmisystäviltä apua!! on se rankkaa. nii ja sit semmonen moka kävi tossa että pyörästä oli puhjennu kumi (OH NO)! onneksi sattumalta näin pyöränkorjaajan tossa meidän pihalla ni ei tarvinnut lähteä edes pyöräkorjaamoon tuota raahaamaan. Onkohan sitä muuta tullu.No tokihan tää flunssa on vienyt voimia jaja.. pikkurilliä saattaa vähä nipistää jos oikein mietin ja nyt ku oikein alan aattelee nii tuntuu että päätä kolottais!! pitäskö hakea saikkua??? :DDD

no ei vaan. eli siis ihan in summary täällä on menny oikein mukavasti ja elämä on tosi kotoista!=) kirjottelen ja ehkä paasailen jostai asioista taas mitä on mielenpäällä!oon muuten ollu todella huono kuvailee (ja päivittelee kuvia) täällä vielä, mutta ehkä jonain päivänä alan niitäki ottamaan itelle muistoksi.=) ehkä se on hyväki ettei kokoajan oo ensimmäisenä ottamassa kuvia instagramiin snapchattiin facebookiin ym. vaan ihan voi keskittyä nauttimaan hetkestä:)

täytynee alkaaki tässä ottaa vaikka selfieitä jos ei muuta.:) mutta nyt lopettelen,nyt on illall yhen espanjalaisen synttärit niin täytyy mennä moikkailee ihmisiä!:)

morjesta vaan kaikki ystävät! =)